1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Topdrukte bij Market Garden-herdenkingen in Driel, Oosterbeek

Topdrukte bij herdenking: 'Dit jaar is God een Nederlander'

Net als gisteren bij de herdenking van de bevrijdingsoperatie Market Garden op de Ginkelse Heide in Ede, was het ook vandaag druk bij verschillende herdenkingen van operatie Market Garden. Bij een herdenkingsdienst op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek was het zo druk, dat al een uur voor de start van de herdenking niemand meer werd toegelaten.

Op de begraafplaats liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven die omgekomen zijn tijdens de Slag om Arnhem. Zij zijn herdacht door veteranen, familieleden en duizenden andere geïnteresseerden.

In Driel, waar vandaag onder meer een oversteek over de Rijn is en een dropping van parachutisten, is het evenemententerrein ook vol, zegt de politie. Op de wegen in en rond de Betuwse plaats staat het verkeer vast.

Mooi weer

Vermoedelijk speelt het mooie weer een rol bij de topdrukte. Gisteren was het, ondanks wat wind, zonovergoten. Ook vandaag is het grotendeels zonnig. Wel neemt later op de dag vanuit het zuiden de bewolking toe.

Ook is er veel extra belangstelling voor de herdenkingen door de aanwezigheid van verschillende hoogwaardigheidsbekleders. Gisteren waren in Ede onder meer prinses Beatrix en de Britse prins Charles aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl