Ansu Fati AFP

Ansu Fati, de talentvolle aanvaller van FC Barcelona, heeft razendsnel de Spaanse nationaliteit gekregen. De 16-jarige, geboren in Guinee-Bissau, kan daardoor spelen voor het nationale onder-17 team van Spanje, dat binnenkort uitkomt op het WK.

Na zijn opvallende optredens in het eerste elftal van FC Barcelona, had de Spaanse voetbalbond bij de autoriteiten een spoedprocedure aangevraagd. Het was de vraag of de aanvraag van Fati, die dolgraag voor Spanje uit wilde komen, voor de start van het WK afgerond zou worden.

Andere planeet

Volgens Spaanse media is de spoedprocedure al afgerond. Op het WK onder 17 jaar in Brazilië, dat van 26 oktober tot en met 17 november wordt gehouden, kan Fati daarom in actie komen. Het Nederlands jeugdteam doet ook mee aan het WK in Zuid-Amerika.

Fati, die volgens Spaanse media van een andere planeet komt, kwam in aanmerking voor een Spaans paspoort omdat hij al tien jaar in Spanje woont.

Fati maakte afgelopen week zijn debuut in de Champions League voor Barcelona in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Hij was daarmee de jongste Barça-debutant in het prestigieuze Europese bekertoernooi ooit.

STER reclame