Hans Spaan
NOS Sport

Oud-coureur Spaan weg bij RW Racing na 'vertrouwensbreuk' met Bendsneyder

Voormalig coureur Hans Spaan is na negen jaar vertrokken bij het motorsportteam van RW Racing. De hoofdmonteur van het Nederlandse raceteam heeft naar eigen zeggen geen vertrouwen meer in Moto2-coureur Bo Bendsneyder.

RW Racing betreurt het vertrek van de 60-jarige Spaan, die in 1990 als laatste Nederlandse motorcoureur een grand prix won. "Wij waarderen Hans zeer en vinden het dan ook doodzonde dat we niet met elkaar op één lijn konden komen wat betreft onze visie voor de toekomst", zegt teammanager Jarno Janssen in een persbericht.

Spaan liet donderdag in een interview met De Telegraaf duidelijk merken dat hij geen vertrouwen meer heeft in de prestaties van Bendsneyder.

Bo Bendsneyder

"Als je zoals in Brno als achtste gekwalificeerd staat en al na de eerste bocht negentiende ligt, waar ben je dan mee bezig? Dat zegt iedereen binnen het team, alleen niet als hij erbij staat."

Volgens Spaan wilde Bendsneyder ook niet meer met hem werken omdat er geen vertrouwen zou zijn. "Ik hoorde dat allemaal achteraf, alsof je een mes in je rug gestoken krijgt", aldus Spaan.

RW Racing behaalde onder de technische leiding van Spaan drie GP-overwinningen (twee keer Luis Salom en één keer Livio Loi). De voormalig coureur boekte in zijn actieve loopbaan, tussen 1980 en 1994, negen grandprixzeges in de 125cc-klasse.

Weinig WK-punten

Bendsneyder heeft dit seizoen in de Moto2 nog geen topklassering behaald; hij vergaarde in dertien slechts races zes WK-punten. Ter indicatie: per race verdienen de vijftien best geklasseerde coureurs WK-punten.

Het motorsport-seizoen heeft inmiddels dertien van de negentien grand prixs achter de rug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl