Prinsjesdag zit erop. Het was weer een dag vol pracht en praal. Het draait natuurlijk om de Troonrede en de miljoenennota, maar ook om de tradities: de Glazen Koets, het aanbieden van de Miljoenennota en natuurlijk de traditionele balkonscène. Bekijk hieronder de negen video's van de dag, of bekijk hier de dag samengevat in vijf minuten.

Over het algemeen verloopt Prinsjesdag volgens hetzelfde patroon. Maar dit jaar hadden veel mensen langs de route wel een grote vraag: hoe is het met de baard van de Koning?

Oranjefan: 'Heel nieuwsgierig naar de baard van Willem-Alexander'

Langs de kant keken veel mensen naar het passeren van alle koetsen.

'Je wilt de koning gewoon een keer in de ogen kijken'

Maar het draaide natuurlijk om de Troonrede. Bekijk hier vier passages uit de Troonrede die koning Willem-Alexander voorlas in de Ridderzaal:

Troonrede 2019 in het kort

Wil je de hele troonrede terugkijken? Dat kan hier.

Het is een van de vrolijke tradities op Prinsjesdag: de hoedjesparade van politici. Ook vandaag weer zochten veel Kamerleden, ministers en andere genodigden een bijpassende hoed bij hun Prinsjesdagoutfit.

De hoedjes van Prinsjesdag

Uiteraard was er ook de traditionele balkonscène. Zo zag dat eruit met koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Laurentien en prins Constantijn bij Paleis Noordeinde.

Prinsjesdag: de balkonscène

Daarna was het de beurt aan Wopke Hoekstra, minister van Financiën. Hij bood de Miljoenennota en de Rijksbegroting in het koffertje aan de Tweede Kamer aan.

'Nederlandse economie toont zich vooralsnog robuust'

Vanuit de oppositie in de Tweede Kamer werd wisselend gereageerd op de plannen die in dat koffertje zaten.

Oppositie: Mooie troonrede, maar maatregelen blijven uit

Premier Rutte sprak met Rob Trip en Arjan Noorlander over de Troonrede en de nieuwe begroting. En daarbij ging het ook over de dividendbelasting, vorig jaar was dat nog een heet hangijzer.

Rutte: Maatregel dividendbelasting spectaculair mislukt

En tot slot was er vandaag ook aandacht voor Brussel, want daar was minister Stef Blok. Hij zat niet in de Ridderzaal, waarmee wel duidelijk is dat hij de designated survivor is. Maar Blok zelf bleef daar vaag over.

Stef Blok: 'Of ik designated survivor ben? Tja..'

STER reclame