NOS Nieuws

Indonesië arresteert bijna 200 mensen om bosbranden

De politie in Indonesië heeft bijna 200 mensen opgepakt vanwege de enorme bosbranden in het land. De politie zegt dat er 185 arrestaties zijn verricht en dat er naar vier bedrijven onderzoek wordt gedaan.

De bosbranden in Indonesië zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen. Vaak worden de branden illegaal aangestoken door kleine boeren en plantagehouders die land willen vrijmaken voor de landbouw.

De branden verspreiden een dikke smog over Zuidoost-Azië en leiden op veel plekken tot een ongezonde luchtkwaliteit. De autoriteiten hebben duizenden mensen ingezet om de bosbranden op de eilanden Sumatra en Borneo te bestrijden.

Ademhalingsproblemen

De verdachten zijn aangehouden in zes verschillende provincies waar de noodtoestand is uitgeroepen vanwege de aanhoudende bosbranden. De verdachten kunnen maximaal veroordeeld worden tot tien jaar gevangenisstraf voor het platbranden van land.

Het vuur heeft dit jaar al tot veel problemen geleid in Indonesië. Vliegtuigen moeten soms aan de grond gehouden worden en duizenden scholen op het eiland zijn gesloten uit voorzorg. Naar schatting zijn de afgelopen maanden 150.000 mensen behandeld vanwege ademhalingsproblemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl