De raceauto waarmee op het publiek werd ingereden NOS/Theo Verbruggen

De twee mensen die gisteren met een crossauto op het publiek inreden na een cross in Leende, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. De 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarig meisje uit Katwijk (Noord-Brabant) zitten vast en worden woensdag voorgeleid.

Nadat het laatste deel van De Kempencross gisteren werd afgelast, ontstond er bij de prijsuitreiking een vechtpartij. Een deelnemer eiste zijn geld terug en reed samen met het meisje uit Katwijk in op het publiek. Eerder meldde de politie dat het een meisje uit Veghel betrof.

"Wie er achter het stuur zat, is niet helemaal duidelijk", zegt een politiewoordvoerder. De politie vermoedt dat het tweetal willekeurig op toeschouwers is ingereden. "Maar ook dat is nog onderwerp van onderzoek." Twee mannen, een vrouw en een 14-jarige jongen uit België liepen verwondingen aan hun benen op. De jongen mocht het ziekenhuis gisteren verlaten. De volwassenen worden nog behandeld.

Geen autocrosses meer

De organisatie van De Kempencross zegt in een bericht op Facebook dat de cross van volgende week is afgelast. "Dit kan wel eens de doorslag geven om volledig te stoppen met het autocrossgebeuren."

Heeze-Leende wil in ieder geval dat er geen autocrosses meer plaatsvinden op grondgebied van de gemeente, mede vanwege het incident van gisteren. De burgemeester gaat daar nog over in gesprek met de organisatie van de motorcross.

"Maar er zijn ook andere redenen", zegt een woordvoerder. "Het was geen evenement dat echt voor onze eigen bevolking was en het evenement had ook geen lokale binding. Vorige jaren was het in Maarheeze, nu was het op een oud maisveld. We hebben er eigenlijk geen geschikte terreinen voor."

Auto rijdt in op publiek na autocross

STER reclame