ANP
NOS Nieuws Regionaal nieuws Binnenland

Geëmotioneerde buurtbewoners na drama Strijbeek: 'Een schok voor het dorp'

In het Brabantse Strijbeek is vol ongeloof gereageerd op de dood van twee kinderen van 6 en 9 bij een woningbrand. "Een ramp en een schok voor het dorp", zegt een buurtbewoner tegen Omroep Brabant.

De brand brak gisteravond uit in een houten huisje aan de Daesdonckseweg. Volgens de omwonende gaat het om een zomerhuisje en gedoogde de gemeente dat het permanent werd bewoond.

De reacties op het drama zijn zeer geëmotioneerd:

Omwonenden Strijbeek: 'We hoopten dat het een autobrand was'

"Ik keek door het raam van de deur en zag toen de rook boven de bossen uit komen. Ik dacht meteen: dit is foute boel", zegt de buurtbewoner.

De bewoonster van het uitgebrande huisje, de oma van een van de twee slachtoffers, was een bekende in de buurt. "Ze haalde vaak aardbeien en eieren bij mij", zegt een andere buurtbewoner. "De kinderen en kleinkinderen van de vrouw kwamen hier regelmatig op bezoek."

Het andere omgekomen kind was een vriendje dat in de buurt van Strijbeek woonde. Een derde kind kon op tijd wegkomen. De oma en de vader, die verderop in een chalet verbleef, raakten gewond toen ze probeerden de kinderen uit de vlammenzee te redden.

Waarschijnlijk geen misdrijf

De politie spreekt van een groot drama. "Het is een kleine gemeenschap in Strijbeek, veel mensen kennen elkaar. En twee scholen hebben morgen een leeg stoeltje in de klas."

Burgemeester Minses laat weten "diep geschokt" te zijn. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en de vrienden van de slachtoffers."

Het is nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. De politie doet onderzoek, maar de oorzaak is moeilijk te achterhalen, doordat alles is verwoest. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf.

STER reclame