Hulpdiensten bij de woningbrand in Strijbeek SQ Vision

Bij een brand in een huis in Strijbeek, in Brabant, zijn twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om jongens van 6 en 9 jaar.

De bewoonster en een derde kind konden de woning op tijd verlaten. De kinderen logeerden bij de vrouw, die de oma is van een van de twee slachtoffers. Het andere omgekomen kind was een vriendje dat in de buurt van Strijbeek woonde.

De brand woedde in een houten woning aan de Daesdonckseweg. Het huis is volgens de politie vrijwel volledig afgebrand. In de resten zijn twee stoffelijke overschotten ontdekt. De berging gaat lastig, omdat de woning niet meer stabiel is.

De kinderen lagen te slapen toen de brand uitbrak in het huis. Volgens de politie kon de brandweer door de vlammenzee niet naar binnen. Omdat er werd gehoopt dat de kinderen uit de woning waren gevlucht, zochten agenten de omgeving af met politiehonden. Maar even later werden op de eerste verdieping de lichamen van de jongens gevonden.

Bekijk hieronder beelden van de woningbrand:

Twee kinderen omgekomen bij woningbrand in Strijbeek

De bewoonster is bij de brand gewond geraakt, evenals de vader van een van de kinderen. Hij sliep, samen met de moeder, in een naastgelegen chalet en wilde het brandende huis ingaan om de kinderen te redden.

De grootmoeder en de vader zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gezin komt uit Rotterdam. De familie van de slachtoffers krijgt medische en psychische zorg.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er wordt technisch onderzoek gedaan.

STER reclame