De Telegraaf
NOS NieuwsAangepast

Auto's lastige trouwstoet in beslag genomen bij Hoofddorp

Een overlastgevende trouwstoet van vijftien auto's is aan de kant gezet bij Hoofddorp. In de stoet, die vanochtend over onder meer de A4 reed, zouden rookfakkels zijn afgestoken, meldt de politie. Een man met zulke fakkels in zijn kofferbak heeft daarvoor een bekeuring gehad. Ook zijn bekeuringen uitgedeeld voor een ongeldige kentekenplaat en nog vier andere overtredingen.

Drie auto's zijn in beslag genomen, omdat de bestuurders niet op het contract stonden van de Duitse verhuurder. Volgens een woordvoerder van de politie verliep het aan de kant zetten van de trouwstoet en het bekeuren rustig.

De zogenoemde toetertrouwstoeten staan in de belangstelling na de mishandeling van een agent in Rotterdam, die daar vorige week deelnemers tot de orde probeerde te roepen. Automobilisten in die trouwstoet reden door rood en begingen verkeersovertredingen. De politie zoekt nog steeds naar twee verdachten van het voorval en roept getuigen op zich te melden.

De Telegraaf
Volgens De Telegraaf was de trouwstoet van vandaag op weg van Almere naar Rotterdam

Uitbundige trouwstoeten met dure, soms gehuurde auto's, komen met name voor bij bruiloften in de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Cultureel antropoloog Ibrahim Yerden, die een boek schreef over Turkse bruiloften, zei eerder tegen de NOS dat de traditie is overgewaaid uit Anatolië en het Rif-gebergte.

De trouwstoet van vandaag zou op weg zijn geweest van Almere naar Rotterdam, schrijft De Telegraaf. Ook op de A10 zouden deelnemers zich hebben misdragen, onder meer door afslagen te blokkeren voor andere weggebruikers omdat zij in colonne reden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl