ANP
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Chroom-6 gevonden in verf van trams in Den Haag

In de verf van trams van het Haagse vervoersbedrijf HTM is het kankerverwekkende chroom-6 aangetroffen. Het gaat om trams die begin jaren tachtig zijn gebouwd.

De werkzaamheden aan de trams werden eerder al stilgelegd, toen er vermoedens van de aanwezigheid van chroom-6 waren. Onderzoek heeft die vermoedens nu bevestigd. Extra onderzoek moet uitwijzen in hoeverre werknemers van het bedrijf zijn blootgesteld aan de kankerverwekkende stof.

Werknemers van HTM hebben zelf niet met chroom-6-verf gewerkt; die zat al op de trams bij levering door een buitenlandse fabrikant. Chroom-6 kan vrijkomen bij werkzaamheden als lassen, slijpen en schuren.

HTM gaat ook onderzoeken of de huidige veiligheidsmaatregelen, zoals afzuiging en beschermende kleding, goed genoeg zijn of dat ze aangescherpt moeten worden.

Ook chroom-6 in Amsterdam

Vorige week werden ook in Amsterdam de werkzaamheden aan trams stilgelegd vanwege de vondst van chroom-6. Ook vervoersbedrijf GVB laat onderzoeken in hoeverre werknemers zijn blootgesteld aan de giftige stof.

Advertentie via Ster.nl