Plas en poep overal, maar 97 zwerfhonden op de Bahama's zijn in ieder geval gered voor orkaan Dorian. Een bewoonster van de Bahama's, Chella Phillips, besloot de dieren namelijk allemaal in huis te nemen.

Op Facebook schrijft ze dat 79 van de 97 honden in haar slaapkamer zitten. Daar zit alles inmiddels onder de uitwerpselen. "Maar gelukkig respecteren ze mijn bed en springen ze daar niet op."

Met muziek en airconditioning probeert Phillips de bange honden op hun gemak te stellen. Het water komt door de muren heen en ze zitten inmiddels ook zonder stroom, schrijft ze. "Alle televisies doen het niet meer, dus geen tekenfilms meer voor de zieke honden."

In een andere post vertelt ze dat alle honden met elkaar kunnen opschieten, "en de nieuwkomers worden al kwispelend verwelkomd omdat ze weten dat het hun broers en zussen zijn die lijden op straat. Ze zijn niet zoals de egoïstische mensen die hen mishandelen en voorbijlopen op straat."

Daarna schrijft ze dat het haar spijt dat ze nog zoveel andere honden heeft moeten achterlaten op straat omdat ze geen ruimte meer voor hen heeft in huis.

Dorian

De orkaan Dorian heeft op de Bahama's duizenden huizen verwoest en er zijn zeker vijf doden gemeld. De volledige omvang van de schade is nog lang niet duidelijk.

Dit zijn beelden van de ravage:

Grote schade door orkaan Dorian op Bahama's, Florida bereidt zich voor

Dorian is de zwaarste Atlantische orkaan sinds 1980. Verwacht wordt dat de kern net langs de kust van Florida zal trekken, maar de gevolgen, met name de enorme regenval, zullen tot in het binnenland groot zijn.

De orkaan Dorian heeft nog steeds een verwoestende kracht, al is hij afgezwakt tot categorie 2. De windsnelheden zijn nu tot zo'n 175 kilometer per uur.

STER reclame