In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Aboutaleb wil in gesprek over trouwstoeten na neerslaan agent

Schandalig en onacceptabel. Zo noemt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het neerslaan van een agent door iemand uit een trouwstoet, afgelopen vrijdag.

Het komt volgens Aboutaleb geregeld voor dat mensen in een trouwstoet denken dat ze zich niet aan de verkeersregels hoeven te houden. Hij noemt in gesprek met RTV Rijnmond het uit het raam hangen, met vlaggen zwaaien, langzaam rijden en toeteren.

Een omstander filmde net nadat de agent was neergeslagen:

Agent tegen de vlakte geslagen door deelnemer trouwstoet

"We hebben hier te maken met bijna een soort subcultuur, aangehouden door vooral Turkse en Marokkaanse mensen. Die hebben een beeld van het land van herkomst, waar tot diep in de nacht bruiloftsstoeten door steden rijden, mensen wakker houden en maling hebben aan alles en iedereen. En die denken dat dat hier ook kan."

Gehoorzamen

Aboutaleb wil daar streng tegen optreden. Daarnaast wil hij overtreders duidelijk maken dat de regels voor iedereen gelden. "Er ligt hier ook een taak voor ons om met die gemeenschappen in gesprek te gaan en nog eens duidelijk maken dat we ze een fantastische bruiloft gunnen, maar dat dit zo niet kan in de openbare ruimte. En als dat dan toch gebeurt en je wordt aangesproken door een politieagent, dan hoor je te gehoorzamen."

Morgen is er een gesprek tussen de burgemeester, politie en justitie waarin het incident ter sprake komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl