Justin Kluivert in de basis van AS Roma

Paal en lat weerhouden Romeinse derby van doelpuntenfestijn

De derby van Rome tussen Lazio en AS Roma is geëindigd in 1-1. Maar liefst zes keer stond de paal of de lat een doelpunt in de weg.

Justin Kluivert speelde namens AS Roma negentig minuten mee in Stadio Olympico, de thuishaven van zowel AS Roma als Lazio. Dat was aanvankelijk niet het plan, maar omdat Davide Zappacosta tijdens de warming-up geblesseerd afhaakte, mocht de Nederlander toch starten.

Hij vierde het feestje mee toen Aleksandar Kolarov AS Roma na zeventien minuten op voorsprong zette via een strafschop, na een ongelukkige handsbal van Sergej Milinkovic-Savic.

Paal

In de rust werd er door de toeschouwers vooral gesproken over de Romeinse doelpalen, die een hoofdrol opeisten. Tussen de 3de en de 27ste minuut raakte Lazio namelijk drie keer de paal, AS Roma twee keer.

Om het compleet te maken raakte Marco Parolo namens Lazio in de tweede helft nog de lat. Toen stond het al 1-1 na een goal van Luis Alberto.

Lazio dacht in de blessuretijd nog te winnen, maar het doelpunt van Manuel Lazzari werd afgekeurd omdat daar buitenspel aan vooraf ging. Lazio heeft na twee duels vier punten, AS Roma twee.