Juventus viert de openingsgoal van Danilo, links Matthijs de Ligt

Eigen goal Koulibaly redt ongelukkig debuut De Ligt

Matthijs de Ligt heeft zijn debuut voor Juventus in de Serie A maar ternauwernood afgesloten met een overwinning. Napoli kwam terug van een 3-0 achterstand tot 3-3, maar in blessuretijd schoot Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly in eigen doel: 4-3.

Met De Ligt als vervanger van de geblesseerd geraakte Giorgio Chiellini was Juventus voor rust heer en meester. Danilo, net in het veld gekomen voor De Sciglio, scoorde met zijn eerste balcontact uit een razendsnelle counter en Gonzalo Higuaín maakte er na een wreefschot in de kruising 2-0 van.

Gonzalo Higuaín

Kort voor rust schoot Sami Khedira nog op de lat. Toen Cristiano Ronaldo er na rust 3-0 van maakte, leek het pleit beslecht, maar toch kwam de thuisploeg nog in problemen. Kostas Manolas kopte raak uit een vrije trap en twee minuten later maakte de ingevallen ex-PSV'er Hirving Lozano van dichtbij de 3-2.

De Ligt oogde in de slotfase verre van fit, werd behandeld voor kramp en liet tegenstander Giovanni Di Lorenzo van dichtbij de gelijkmaker in het net werken. Heel Napoli jubelde om het completeren van de comeback.

Tot Koulibaly in blessuretijd een vrije trap van Miralem Pjanic in eigen doel schoot en Juve de tweede zege van het seizoen bezorgde.