Willem II is na vier speelronden de trotse koploper in de eredivisie Pro Shots

Het is een goedgevulde sportdag vandaag bij de NOS, met onder meer vijf wedstrijden in de eredivisie, de negende etappe in de Vuelta a España, de laatste dag van de WK roeien en Max Verstappen rijdt in de Grote Prijs van België.

Na een succesvol midweeks Europees avontuur mogen Ajax, AZ, Feyenoord en PSV weer aan de bak in de eredivisie. Samenvattingen van de wedstrijden zijn te zien in Studio Sport Eredivisie om 19.00 uur op NPO 1.

De wedstrijden zijn ook rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn (vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1) en via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Een samenvatting van de late wedstrijd RKC Waalwijk-PSV wordt uitgezonden in Studio Voetbal, om 22.15 uur op NPO 1. In dat programma schuiven Rafael van der Vaart, Willem Vissers, Theo Janssen en John van den Brom aan bij presentator Sjoerd van Ramshorst.

In het Oostenrijkse Linz is het de laatste dag van de WK roeien. De Holland Acht komt in actie en moet bij de beste vijf eindigen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

Skiffeur Stef Broenink pakte al een ticket voor Tokio en roeit vandaag alleen voor een WK-medaille. Datzelfde geldt voor de vrouwendubbeltwee. Het roeien is te volgen in Studio Sport, vanaf 13.10 uur op NPO 1.

In die uitzending ook aandacht voor de zevende en beslissende wedstrijd tussen de honkballers van Neptunus en Amsterdam in de Holland Series. De winnaar van het duel is de nieuwe kampioen van Nederland.

Bergetappe in de Vuelta

In Studio Sport ook aandacht voor wielrennen. De negende etappe in de Vuelta a España is 'slechts' 94,4 kilometer lang, maar dat wil niet zeggen dat het een makkie wordt.

Het profiel van de negende etappe van de Vuelta NOS

Op NOS.nl en in de NOS-app is de negende etappe ook te volgen via een liveblog. Dat geldt ook voor de Formule 1. Max Verstappen racet dicht bij huis op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij begint de Grote Prijs van België vanaf de vijfde plaats.

En verder...

De laatste dag van de WK judo is gereserveerd voor de landenwedstrijd, met gemengde ploegen in zes verschillende gewichtsklassen. De wedstrijd is te zien in Studio Sport (vanaf 13.10 uur op NPO 1).

Op diezelfde zender is iets na middernacht een lange samenvatting te zien van de EK-wedstrijd van de Oranje-volleybalsters tegen Griekenland. In de poulefase bleef Oranje ongeslagen. Lukt het Oranje om de kwartfinales te bereiken?

En Arjen Robben deed zaterdag mee aan de Groningen Swim Challenge, waarvan hij ambassadeur is. In Studio Sport (NPO 1, 18.10 uur) is een reportage te zien over het zwemavontuur van de sinds kort oud-voetballer.

De uitzendingen van zondag 1 september

11.30 uur Liveblog eredivisie: speelronde 5 NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport: WK roeien, Vuelta en honkbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Liveblog Vuelta a España: etappe 9 NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.00 uur Liveblog Formule 1: GP België NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.20 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
00.02 uur Studio Sport: EK volleybal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame