Superieure volleybalvrouwen simpel in drie sets langs Hongarije

Nederland zonder setverlies door naar achtste finales EK volleybal

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun laatste pouleduel op het EK volleybal gewonnen. Net zoals in de vier voorgaande wedstrijden (tegen Roemenië, Azerbeidzjan, Kroatië en Estland) had Oranje aan drie sets genoeg: het zette tegenstander Hongarije donderdagavond soepel opzij: 25-17, 25-23, 25-15.

Oranje was dinsdag al verzekerd van de achtste finales van het toernooi, na een simpele zege op Estland. Een driesetter tegen Hongarije was vooral goed om energie te sparen voor de volgende ronde op het EK, waarin Griekenland wacht.

Probleemloos

Tegen Hongarije kwam de ploeg van bondscoach Jamie Morrison geen moment in de problemen. Met Britt Bongaerts als spelverdeelster was Nederland op alle fronten beter dan het gastland van dit toernooi. De tweede set werd nog simpeler gewonnen dan de eerste, maar in de derde set gaf de Hongaarse ploeg eventjes flink tegengas.

Hongarije zette Oranje enigszins onder druk in de derde set

De Nederlandse volleybalsters kwamen zelfs op achterstand, maar dat werd halverwege de set rechtgezet. Oranje, verliezend finalist op het EK in 2015 en 2017, scoorde elf punten op rij, waardoor het de groepsfase van het EK uiteindelijk zonder setverlies doorstond.

Griekenland

De wedstrijd in de achtste finales tussen Nederland en Griekenland is zondag. Op papier is Griekenland geen zware tegenstander. De Grieken staan 46ste op de wereldranglijst, Nederland is de nummer zeven.

De volleybalsters verblijven inmiddels voor het EK, dat in meerdere Europese steden georganiseerd wordt, al drie weken in Boedapest. Ook het duel tegen Griekenland vindt plaats in de Hongaarse hoofdstad. "We hebben inmiddels thuisvoordeel", aldus Morrison.

Robin de Kruijf heeft het gevoel dat het EK nu pas echt gaat beginnen. "Ik ben blij met de rustdag van zaterdag, maar ik kijk ook al uit naar het duel met Griekenland."

Bekijk hier de reacties van Jamie Morrison en Robin de Kruijf na afloop van de wedstrijd: