Een van de beschoten wagens in Odessa
NOS NieuwsAangepast

Zeven doden en veel gewonden in Texas, schutter gedood

In de Amerikaanse staat Texas heeft een automobilist zeker zeven mensen doodgeschoten en meer dan twintig mensen verwond. Hij deed dat vanuit zijn rijdende auto. Zelf werd hij uiteindelijk doodgeschoten door agenten bij een bioscoop in Odessa.

Rond 15.00 uur opende de man het vuur vanuit een goudkleurige Honda, toen hij staande werd gehouden door een agent omdat hij zijn knipperlicht niet had gebruikt. Dat gebeurde op de snelweg tussen Midland en Odessa.

Nadat de man op de agent had geschoten, stal hij een busje waarmee post wordt rondgebracht. Daarmee reed hij door naar een winkelcentrum. Onderweg schoot hij op voorbijgangers en andere agenten. Na zestien kilometer kwam een einde aan het bloedbad toen de politie hem doodschoot.

Op dit filmpje op Twitter is te zien hoe de wagen van de verdachte wordt omsingeld door politie:

Het motief voor de aanslag is niet duidelijk. Over de identiteit van de schutter heeft de politie alleen bekendgemaakt dat het gaat om een witte man van in de dertig, die bekend was bij de politie.

Zeker één van de gewonden verkeert in levensgevaar. Onder de gewonden is ook een kind van 1 jaar.

Inwoners van Odessa zijn geschrokken en geëmotioneerd:

'Zo onwerkelijk dat dit in onze stad gebeurt'

De politie dacht eerder nog dat er twee verschillende schutters in de twee auto's op de vlucht waren, maar later bleek het toch om dezelfde persoon te gaan.

Vicepresident Pence heeft zijn medeleven getoond aan de slachtoffers en nabestaanden. Hij zegt dat de FBI meehelpt bij het onderzoek. Ook stelt Pence dat de regering-Trump vastberaden is om maatregelen te nemen om dergelijke moordpartijen uit te bannen.

Midland en Odessa liggen zo'n vijfhonderd kilometer ten oosten van El Paso, waar vorige maand 22 mensen om het leven kwamen bij een aanslag.

Ook een live-uitzending werd onderbroken vanwege de dreiging:

Uitzending onderbroken vanwege rondlopende schutter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl