Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga troost Kurt Zouma na diens eigen doelpunt
NOS VoetbalAangepast

Weer averij Ajax-opponent Chelsea, Liverpool en City winnen ruim

Nadat eerder op de dag Manchester United al puntenverlies had geleden, heeft ook een andere grootmacht in de Premier League averij opgelopen: Chelsea, een van de komende tegenstanders van Ajax in de Champions League, speelde in eigen huis 2-2 tegen Sheffield United.

Het was voor de Londenaren al de derde keer in vier competitiewedstrijden dat het punten verspeelde. Daar zag het tegen Sheffield overigens aanvankelijk helemaal niet naar uit. Tammy Abraham had de thuisploeg aan een comfortabel ogende 2-0 ruststand geholpen.

Meteen na de pauze bracht Callum Robinson de hoop op een verrassing terug bij de gasten. Die surprise kwam er daadwerkelijk toen Chelsea-verdediger Kurt Zouma in de 89ste minuut de bal na een voorzet vanaf links in eigen doel werkte.

City wint ruim

Manchester City rekende zonder al te veel problemen af met Brighton & Hove Albion, dat met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd werd. David Silva (twee assists), Kevin De Bruyne (de 1-0 na twee minuten en een assist) en Sergio Agüero (twee treffers) zorgden er eendrachtig voor dat City al na een klein uur op rozen zat.

Sergio Agüero knalt City naar 2-0

De 3-0 van Agüero was een pareltje. De Argentijn krulde de bal heerlijk in de kruising. Brighton, met Davy Pröpper in de basis, slikte daarna nog de 4-0 van Bernardo Silva, die zijn invalbeurt al na zeventien seconden kleur gaf.

Koploper

City nam met tien punten uit vier duels eventjes de leiding in de Engelse competitie, maar lang kon de landskampioen daar niet van genieten. Enkele uren later boekte Liverpool zijn vierde zege op rij en sprong het weer over de Mancunians heen.

De ploeg van Virgil van Dijk, die zich sinds donderdag de beste voetballer van Europa mag noemen, en Georginio Wijnaldum zette Burnley eenvoudig met 3-0 opzij.

Burnley-doelman Nick Pope ziet de bal over zich heen zeilen

De bezoekers leidden al voor rust met 2-0. Na ruim een halfuur zeilde een voorzet van Trent Alexander-Arnold via het lichaam van Chris Wood over het hoofd van de verbouwereerde doelman Nick Pope in het doel en even later strafte Sadio Mané sullig balverlies bij Burnley af.

Na rust zorgde Firmino voor de derde treffer voor Liverpool, dat niet groots speelde, maar kwam ook nooit in de problemen kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl