Zorgen voor Ole Gunnar Solskjaer

Weer puntenverlies voor ploeterend Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer krijgt Manchester United maar niet aan de praat. De Engelse grootmacht leed zaterdag voor de derde keer in vier Premier League-wedstrijden puntenverlies: 1-1 tegen Southampton.

United maakte deze zomer een draai van 180 graden op transfergebied, van investeren in gevestigde namen naar zoeken naar jong en liefst Brits talent. Die omslag in denken leverde de club goodwill op onder fans, maar de resultaten blijven voorlopig uit.

Met een 4-0 zege op Chelsea in de eerste speelronde was de start nog voortvarend, maar het spel liet ook in die dikke overwinning al te wensen over. Met de resultaten ging het daarna ook bergafwaarts.

Een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers werd gevolgd door een 1-2 thuisnederlaag tegen Crystal Palace. En zaterdag kwam daar dus een gelijkspel tegen Southampton bij.

Daniel James is een van de Britse talenten die deze zomer werden gehaald

Daniel James, een van de jonge Britse talenten die deze zomer op Old Trafford neerstreek, zorgde nog wel voor een 0-1 voorsprong. De 21-jarige Welshman, overgenomen van Swansea City, knalde na tien minuten fraai raak in de verre hoek.

Een kwartier na rust kwam Southampton echter op gelijke hoogte. Jannik Vestergaard kopte raak uit een voorzet van Kevin Danso, die de thuisploeg even later benadeelde door zijn tweede gele kaart - dus rood - te pakken. Meer goals vielen er echter niet.