Bekijk de samenvatting van FC Emmen-PEC Zwolle: 1-3 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PEC Zwolle heeft zijn eerste driepunter van het seizoen binnen. Na een productieve eerste helft hield het elftal van John Stegeman stand tijdens het open duel in Emmen (1-3).

Beide clubs waren tot dusver in de onderste regionen van de eredivisie te vinden, maar hadden ook al wat zware wedstrijden achter de rug. Zo ging Emmen al hard onderuit bij Ajax en verloor Zwolle uitduels bij Utrecht en Vitesse.

Furieuze start Emmen

In een open strijd vloog de thuisclub vrijdagavond uit de startblokken en dat leverde een snelle goal op. Nick Bakker tikte binnen uit een corner van Nikolai Laursen, die zelf vervolgens zijn voet niet goed tegen de bal kreeg om ook snel een tweede Drentse treffer op het bord te zetten.

Nick Bakker bezorgt Emmen met een rake kopbal een droomstart ProShots

Stegeman was woedend over de figurantenrol van de Zwollenaren in het eerste kwartier, maar uit het niets kende het duel ineens een wending.

Na een misser kreeg Dennis Johnsen de bal terug voor zijn voeten en maakte hij de 1-1, waarbij de videoscheidsrechter nog even keek naar een mogelijke aanname met zijn hand. De Noor kreeg echter het voordeel van de twijfel, waarna Emmen het even helemaal kwijt was.

Thomas Bruns maakte niet veel later uit een moeilijke hoek een tweede Zwolse treffer en Iliass Bel Hassani zelfs een derde uit de rebound na een schot van Bruns.

Iliass Bel Hassani wordt gefeliciteerd met de 1-3 ProShots

De schade had voor rust zelfs nog groter kunnen zijn voor de thuisclub, maar Johnsen raakte de lat en een treffer van Lennart Thy ging niet door vanwege buitenspel van de Duitser.

Emmen krijgt geen aansluiting

Trainer Dick Lukkien stuurde Emmen na de pauze naar voren, maar de aansluiting bleef ondanks een paar goede kansen uit. Michael de Leeuw, Filip Ugrinic, Sergio Peña en Keziah Veendorp waren er wel dichtbij.

Toen de storm wat ging liggen, verzuimden Johnsen en Thy een Zwolse counter uit te spelen, maar duur kwam die uitgelezen kans om het duel in het slot te gooien ze uiteindelijk niet te staan.

Bekijk hieronder de reacties van de trainers Dick Lukkien en John Stegeman:

Stegeman: 'Zat eerste twintig minuten na rust met billetjes tegen elkaar'
Statistieken FC Emmen-PEC Zwolle:

STER reclame