Michael Korrel na het winnen van de bronzen medaille in Tokio
NOS Sport

Judoka Korrel grijpt WK-brons: 'Onbeschrijfelijk, echt geweldig!'

Michael Korrel heeft bij de WK judo de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 100 kilogram. In Tokio won de nummer vier van de wereldranglijst met waza-ari van Cho Gu-ham in de troostfinale.

De Zuid-Koreaanse titelverdediger oogde na zijn loodzware halve finale (verlies in de vijfde minuut van de extra tijd) vermoeid en Korrel sloeg al snel toe met een schouderworp. Hij hield daarna eenvoudig stand, al riskeerde hij in de slotfase nog wel een derde straf.

"Ik was fysiek top", vertelde Korrel na afloop. "Dus die kans moest ik grijpen, want die kans komt misschien nooit meer. Ik wilde snel scoren en dat lukte. Het bleef wel gevaarlijk, want in de laatste seconde kun je nog verliezen. Als het erom gaat, is het prachtig dat het ook lukt."

Korrel bereikte de strijd om brons met een knappe zege op Varlam Liparteliani. Korrel won nog niet eerder van de Georgiër, maar dat lukte vandaag wel. Met twee strafjes achter zijn naam en nog 30 seconden te judoën gooide Korrel de nummer één van de wereld half op de rug: waza-ari.

"Het was niet de makkelijkste route naar het brons, maar ik wist: ik ga gewoon alles geven", aldus Korrel na afloop. "Nu heb ik die medaille gewoon binnen. Dat is onbeschrijfelijk. Een dikke medaille. Echt geweldig!"

Verlies met ippon

Korrel belandde in de herkansingen nadat hij had verloren van Elmar Gasimov in de kwartfinales. De Azeri gooide Korrel al snel op zijn rug en won met ippon.

Korrel na WK-brons: 'Prachtig dat het nu gewoon lukt'

In Tokio begon Korrel uitstekend: hij won zijn eerste drie partijen met ippon. Hij was te sterk voor de Oostenrijker Laurin Boehler, de Peruaan Jose Luis Arroyo Osorio en de Bulgaar Daniel Ditsjev.

De andere judoka's die vrijdag op de tatami kwamen in Tokio, kwamen niet in de buurt van een podiumplaats. Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis (beiden tot 78 kilogram) en Simeon Catharina (-100 kilogram) werden al eerder uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl