NOS Sport

Judoka Korrel naar herkansingen, Verkerk, Steenhuis en Catharina al klaar op WK

Korrel naar herkansingen op WK judo

De Nederlandse judoka's maken op dag zes van de wereldkampioenschappen judo geen kans meer op de gouden en zilveren medailles. Michael Korrel (in de klasse tot 100 kilogram) verloor in de kwartfinales en is veroordeeld tot de herkansingen. Daarin maakt hij nog wel kans op het brons.

Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis (beiden tot 78 kilogram) en Simeon Catharina (-100 kilogram) werden al eerder uitgeschakeld.

Kans op brons

Korrel won in Tokio zijn eerste drie partijen met ippon. Hij was te sterk voor de Oostenrijker Laurin Boehler, de Peruaan Jose Luis Arroyo Osorio (ippon) en de Bulgaar Daniel Ditsjev. In de kwartfinales ging het echter mis tegen Elmar Gasimov.

De Azeri gooide Korrel al snel op zijn rug en won met ippon. In de herkansingen, die later op vrijdagmiddag op het programma staan, judoot Korrel tegen de Georgiër Varlam Liparteliani.

Simeon Catharina in zijn partij tegen Cho Gu-ham

WK-debutant Catharina schakelde de Serviër Bojan Dosen (ippon) uit en won daarna ook van de Dominicaan Lewis Medina (ippon), maar verloor in de achtste finales van de Zuid-Koreaan Cho Gu-ham.

Steenhuis en Verkerk ook al klaar

Vorig jaar waren Verkerk en Steenhuis op de WK nog goed voor respectievelijk brons en zilver, maar nu strandde Verkerk in de derde ronde en verloor Steenhuis meteen haar eerste partij.

Verkerk en Steenhuis uitgeschakeld op WK judo

Verkerk, die in de eerste ronde een bye had, won nog wel met ippon van Nefeli Papadakis, maar daarna verloor ze in een thriller van Patricia Sampaio. In de verlenging werd een score van Verkerk weggewuifd, waarna ze na vijf minuten judoën op haar rug belandde.

Steenhuis verloor in haar eerste partij van de dag van Ma Zhenzhao. De Chinese judoka, in 2018 winnares van brons op de Aziatische Spelen, won met waza-ari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl