Steven Berghuis (l) en Wouter Burger vieren feest
NOS Voetbal

Feyenoord wint opnieuw met 3-0 en gaat Europa League in

Feyenoord doet voor het eerst sinds 2016 weer mee in de groepsfase van de Europa League. Na de 3-0 zege vorige week in Rotterdam werd er ook in Israël met 3-0 gewonnen van Hapoel Beer-Sheva. De goals vielen pas na rust.

Beer-Sheva had een stunt in gedachten. Ramiz Safouri, Jimmy Marin en Ben Bitton testten doelman Kenneth Vermeer in het eerste halfuur. Die ranselde alle ballen glansrijk uit zijn doel.

Achterin stond de poort met enige regelmaat wijd open bij de thuisploeg. Steven Berghuis en Ridgeciano Haps verzuimden er hun voordeel mee te doen.

Steven Berghuis na de 2-0 van Feyenoord

Met het tikken van de klok verdween het geloof en na rood voor Hanan Maman in de 41ste minuut was het wel bekeken. Kökcü deelde op aangeven van Rick Karsdorp de genadeklap uit.

Met een bekeken schot na een solo maakte Berghuis er 2-0 van. Invaller Wouter Burger voerde de score met een fraai kunststukje bij zijn eerste balcontacten verder op.

De 17-jarige spits Naoufal Bannis was tweemaal dicht bij een treffer. Hij raakte de lat en miste kort daarna een strafschop.

Loting vrijdag

De loting van de groepsfase van de Europa League is vrijdagmiddag 13.00 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl