Steven Berghuis (m) viert samen met Sam Larsson (l) en Edgar Ié de 1-0 tegen Hapoel Beer Sheva ANP

Feyenoord na ruime zege met één been in groepsfase Europa League

tijd van publicatie

Feyenoord heeft in eigen huis de eerste stap gezet naar de groepsfase van de Europa League. In de eerste wedstrijd van de play-offs werd het tegen Hapoel Beer-Sheva 3-0 voor de ploeg van Jaap Stam.

Met een basisplaats voor de Portugese aanwinst Edgar Miguel Ié in plaats van de kwakkelende Jan-Arie van der Heijden en met Leroy Fer en Orkun Kökcü weer aan de aftrap begon Feyenoord met een iets andere basisopstelling dan afgelopen zondag tegen FC Utrecht (1-1).

Zoals verwacht groef de Israëlische ploeg zich in en liet het Feyenoord aan de bal. Hoewel de Rotterdammers het betere van het spel hadden, was het echter Hapoel dat de eerste grote kans kreeg.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/3 Haps: 'Kan niet met Ié communiceren, maar zie hem overal waar ik hem nodig heb'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/3 Stam: 'We zijn er nog niet'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3 Vermeer: 'Ié kan aardig voetballen, dat is duidelijk'

Nigel Hasselbaink, in het verleden actief voor Go Ahead Eagles en Excelsior, snelde langs de rechterkant langs Eric Botteghin, kon de bal afgeven op een vrijstaande ploeggenoot, maar ging voor eigen succes. Gelukkig voor Feyenoord kon Kenneth Vermeer redding brengen.

Zelf creëerde de thuisploeg flink wat kansen, waarbij de grootste voor Luciano Narsingh was. Na een steekpassje van Sam Larsson kwam de gelegenheidsspits alleen voor de Litouwse keeper Ernestas Setkus, maar de sluitpost van Hapoel wist zijn doel schoon te houden.

Radiocommentaar: de 1-0 van Feyenoord

Frank Wielaard geeft commentaar bij de 1-0 van Feyenoorder Sam Larsson tegen Hapoel Beer-Sheva.

Bij schoten van Fer en Steven Berghuis was Setkus even later kansloos, maar beide inzetten belandden op de paal. Toen even later Berghuis voor de tweede keer het aluminium raakte, leverde het wel een doelpunt op.

De vleugelaanvaller trok naar binnen, schoot hard op doel en toen de bal terugkwam van de paal, stond Sam Larsson op de goede plek om binnen te tikken.

In de tweede helft ging Feyenoord rustig door met waar het mee bezig was en dat leverde na tien minuten spelen de tweede treffer van de avond op.

Leroy Fer schreeuwt het uit na de 2-0 Pro Shots

Een hoekschop van Berghuis kwam op het hoofd van Fer. Zijn inzet werd nog door ploeggenoot Renato Tapia geblokkerd, maar in de rebound joeg Fer de 2-0 tegen de touwen.

Het was de eerste treffer voor de middenvelder in een Feyenoord-shirt sinds 28 augustus 2011, toen hij scoorde tegen sc Heerenveen.

Daarna bleef Feyenoord de wedstrijd stevig in handen houden en werden er volop kansen gecreëerd. Met een droge knal verzilverde Fer een van die kansen voor de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Volgende week donderdag is in Israël de return.

Statistieken Feyenoord-Hapoel Beer-Sheva

STER reclame