Joris van Poppel | NOS

Op de Brunssummerheide heeft de politie vanavond afzettingen geplaatst voor de schouw van morgen in de zaak-Nicky Verstappen.

Een gebied van ongeveer 4 vierkante kilometer is afgezet met linten. In het gebied geldt sinds 18.00 uur een noodverordening. Wie het gebied betreedt, wordt aangehouden, waarschuwt de politie.

Op belangrijke plaatsen, zoals de plek waar de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 dood gevonden werd, zijn daarnaast hekken geplaatst die het zicht op deze locaties ontnemen. Tientallen agenten en militairen bewaken het gebied en houden nieuwsgierigen op afstand.

Morgen bezoekt een groep van zo'n 25 personen de Brunssummerheide. Het gaat onder meer om rechters, officieren van justitie, de familie van Nicky Verstappen en verdachte Jos B. en zijn advocaat. Ze zullen ten minste drie locaties bezoeken. Het gaat onder meer om de plek waar Nicky werd gevonden, schrijft 1Limburg.

Om de schouw in alle rust te laten verlopen, worden mensen op afstand gehouden. Ook de pers is niet welkom. De rechtbank vindt dat de aanwezigheid van een cameraploeg verstorend kan werken. De noodverordening op de heide geldt tot morgen 18.00 uur. Tot die tijd is ook het luchtruim afgesloten, om te voorkomen dat er bijvoorbeeld met drones boven het gebied gevlogen wordt.

STER reclame