Politie in de speeltuin in Assen
NOS Nieuws

Burgemeester Assen: 'Dit was een hele veilige plek, dat krijgt een enorme tik'

In de wijk Peelo in Assen heerste gisteravond een vredige sfeer en kinderen uit de buurt speelden alweer in de speeltuin. "Wat dat betreft lijkt het net of er niks gebeurd is", zegt burgemeester van Assen Marco Out.

In de speeltuin speelde zich gistermiddag een drama af. De politie kwam af op een melding over een man die een 4-jarige meisje zou hebben betast. Toen agenten arriveerden, zaten er vijf mannen op hem. De verdachte was buiten bewustzijn. Reanimatie mocht niet baten. De vijf mannen zijn meegenomen naar het bureau.

Volgens Out is het incident nog moeilijk te bevatten. Veel mensen waren getuige van de gebeurtenissen. "Iedereen is weer terug naar zijn huis en denkt: 'Wat is hier vanmiddag voor enorm naar incident gebeurd, wat niemand verwacht had, maar waar we wel allemaal in terechtgekomen zijn?"

Burgemeester Assen: 'laat eerst duidelijk worden wat er echt gebeurd is'

"Het was altijd een hele veilige plek, dat krijgt natuurlijk een enorme tik", zegt Out verder. "De gemeente kijkt nu hoe we mensen kunnen ondersteunen met hulpverlening. Dat gaat de komende dagen door. Men vraagt zich af wat er gebeurd is en hoe daarmee om te gaan. Daar gaan we ze bij helpen."

Out roept op niet te snel conclusies te trekken. "Wat mensen hier lastig vinden is dat de wildste speculaties voorbijkomen over wat er gebeurd is. Laat eerst duidelijk worden wat er precies gebeurd is, voordat iedereen conclusies trekt. De beelden lopen best wel uiteen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl