Hulpverleners bij de speeltuin in Assen
NOS NieuwsAangepast

Verdachten vast na dood man die meisje (4) in speeltuin zou hebben betast

De politie in Assen heeft vijf mensen opgepakt in verband met de dood van een man in een speeltuin. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij zijn dood. Ook onderzoekt de politie of het slachtoffer zich schuldig maakte aan een zedendelict met een 4-jarig meisje.

De politie zegt dat er om 12.50 uur een melding binnenkwam dat een man een meisje onzedelijk had betast in de speeltuin.

Toen de politie arriveerde, zaten vijf mannen op hem, "om hem onder controle te houden". Het leek of er een schermutseling was. De man was buiten bewustzijn, reanimatie hielp niet.

Dit is wat de politie om 17.00 uur kon zeggen over de zaak:

'Er was mogelijk een meisje van vier bij betrokken'

De speeltuin ligt aan de straat Iemstukken in de wijk Peelo in het noorden van Assen.

Zowel de omgekomen man als de vijf verdachten komen uit Assen. Voor het 4-jarige meisje, getuigen en de families van de verdachten is professionele hulp ingeschakeld.

Burgemeester: grote impact in wijk

Het incident heeft een grote impact op de wijk, zegt burgemeester Marco Out van Assen. "Het is nu ontzettend belangrijk dat de politie helder krijgt wat er precies is gebeurd", zegt hij. "Daar werken nu dan ook heel veel mensen aan."

Uit gesprekken met omwonenden is het Out duidelijk geworden dat veel mensen getuige zijn geweest van het incident. "Door het mooie weer zaten veel mensen buiten. Ik weet niet hoeveel mensen het incident daadwerkelijk gezien hebben, maar er is nogal geschreeuwd, dus velen hebben het gehoord."

Out zegt dat inwoners van Assen met veel vragen en onzekerheden zitten:

Burgemeester Assen: 'laat eerst duidelijk worden wat er echt gebeurd is'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl