Frank Schuttert met Lyonel D in de eerste ronde van de teamfinale NOS

Springruiters blijven steken op negende plaats in teamfinale

tijd van publicatie

De Nederlandse springruiters hebben zich bij de Europese kampioenschappen in Rotterdam tijdens de eerste ronde van de teamfinale niet kunnen verbeteren. Net als na de eerste dag bezetten ze de negende plaats.

Bleven op woensdag nog twee combinaties foutloos, nu liepen alle vier de Nederlandse deelnemers schade op. Bij Frank Schuttert (Lyonel D) en Marc Houtzager (Calimero) bleef die beperkt tot vier springfouten. Zij plaatsten zich daarmee voor de finale.

Maikel van der Vleuten met Dana Blue en Doran Kuipers (Charley) lieten respectievelijk acht en twaalf fouten noteren en zagen daarmee een finaleplaats in rook opgaan. "We moeten ermee leven", vertelt Schuttert realistisch. "Verder was het wel een heel goede ronde. Maar ik had een pechfout."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schuttert baalt van 'pechfout' in teamfinale: 'Moeten ermee leren leven'

Schuttert reed in de teamfinale op een nieuw paard. "Het is allemaal heel snel gegaan", zegt hij over het afscheid van zijn vorige paard, Chianti's Champion. "Dus om hier aan de start te staan voor Nederland is sneller dan verwacht."

De ruiter is wel tevreden over de progressie die hij boekt met Lyonel D. "De manier waarop hij presteert, bewijst dat hij een paard is voor volgend jaar in Tokio."

Ontknoping

In het teamklassement steeg Belgiƫ, dat nog strijdt om een olympisch ticket, naar de eerste plaats en zakte Duitsland naar plek twee. Vrijdag volgt de ontknoping van de landenwedstrijd. Die is live te zien bij de NOS en telt ook mee voor het individuele klassement. Zondag is daar de finale van.

STER reclame