NOS Voetbal

Ribéry gaat niet voor grote geld, maar verkiest wel Fiorentina boven PSV

Ribéry voetbalt nog twee jaar door in Florence: 'Ik ben gelukkig'

Franck Ribéry vervolgt zijn carrière in Italië. De Franse aanvaller heeft op advies van zijn oude Bayern-ploegmaat Luca Toni gekozen voor Fiorentina. Hij heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar bij de nummer zestien van vorig seizoen in de Serie A.

Toni speelde drie seizoenen in Florence, verdeeld over twee periodes, die werden gekenmerkt door heel veel doelpunten. "Luca heeft me verteld dat het een geweldige club is en een prachtige stad", zei Ribéry bij zijn aankomst op het vliegveld.

De 36-jarige Ribéry nam onlangs samen met Arjen Robben afscheid bij Bayern München, waar hij twaalf jaar speelde. De voormalige international denkt nog zeker twee jaar op topniveau mee te kunnen en had verschillende opties om zijn carrière te vervolgen.

Zo toonde PSV ook interesse in Ribéry. Trainer Mark van Bommel gooide een lijntje uit naar zijn oud-ploeggenoot, die ook in zijn nadagen echter niet schroomde exorbitante salariseisen te stellen.

Opvallend aan zijn keuze voor Fiorentina is dat Ribéry uiteindelijk toch het sportieve aspect voorrang lijkt te geven boven de extra miljoenen die hij bijvoorbeeld in Rusland of het Midden-Oosten had kunnen opstrijken.

Rijke eigenaar

Twee maanden geleden kreeg Fiorentina een nieuwe eigenaar. Rocco Commisso nam de Italiaanse Serie A-club over van de familie Della Valle, voor naar verluidt 160 miljoen euro.

De geboren Italiaan Commisso vergaarde zijn geld met kabelmaatschappij Mediacom Communications en was al eigenaar van de Amerikaanse voetbalclub New York Cosmos. Bij de overname verklaarde hij "vereerd te zijn om de kans te krijgen bij te dragen aan het schrijven van het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van een legendarische club als Fiorentina".

Eigenaar Rocco Commisso van Fiorentina

De club uit Florence veroverde twee keer de Italiaanse landstitel; de laatste keer was in 1969. In 2001 mocht Fiorentina de laatste grote prijs bijschrijven, dat was de Italiaanse beker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl