Het Spaanse schip Open Arms voor de kust van Lampedusa
NOS Nieuws

Justitie Italië laat migrantenschip Open Arms in beslag nemen

De migranten aan boord van het Spaanse reddingsschip Open Arms gaan toch naar Italië. De officier van justitie op Sicilië heeft de inbeslagname bevolen nadat hij het schip had bezocht.

De tachtig migranten die nog aan boord zijn, moeten zo snel mogelijk naar het eiland Lampedusa worden gebracht, tussen Tunesië en Sicilië. Het besluit is genomen op aandringen van minister Salvini van Binnenlandse Zaken, die het zelf aankondigde op zijn Facebookpagina.

Spaanse marine

Eerder vandaag kwam het bericht dat de Spaanse marine naar de Open Arms was gestuurd om hulp te bieden en de migranten naar Spanje te brengen. Volgens Salvini is de komst van de Spanjaarden nu niet meer nodig.

De Open Arms lag al ruim twee weken voor de kust van Lampedusa en de omstandigheden aan boord worden steeds slechter. Salvini weigerde de opvarenden aan land te laten komen, ondanks dat meerdere landen hadden aangeboden ze op te nemen.

Eerder vandaag sprongen vijftien migranten in zee om te proberen op die manier Lampedusa te bereiken. Ze zijn door reddingswerkers uit zee gehaald en naar het eiland gebracht:

Migranten Open Arms springen overboord om Lampedusa te bereiken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl