NOS NieuwsAangepast

Doodgestoken meisje Breda zat bij verdachte in de klas

Het 15-jarige meisje dat gisteren werd doodgestoken in haar huis in Breda, zat in de klas bij de 16-jarige verdachte. De school bevestigt dat beiden op het Onze Lieve Vrouwelyceum zaten. "Dit maakt de situatie voor ons extra ingewikkeld", schrijft rector Gijs van Wijlen in een verklaring.

Verscheidene bronnen melden dat de jongen het vriendje van het slachtoffer was. De politie houdt het op een misdrijf in de relationele sfeer en bevestigt tegenover Omroep Brabant dat de twee klasgenoten waren.

De politie kreeg gistermiddag een melding dat er iemand was neergestoken in een huis in de Bilderdijkstraat. Toen agenten het huis binnengingen, vonden ze het zwaargewonde meisje. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar het meisje overleed even later aan haar verwondingen. De verdachte meldde zichzelf op het politiebureau. Hij is vandaag verhoord en er is ook onderzoek gedaan in de woning van het slachtoffer.

Niet te bevatten

Op het Onze Lieve Vrouwelyceum werd gisteravond een bijeenkomst gehouden voor klasgenoten en hun ouders. "We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies", schrijft rector Gijs van Wijlen een dag later in een verklaring. "Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft."

Van Wijlen zegt verder dat de aandacht van de school uitgaat naar de naaste familie, (oud-)klasgenoten, andere leerlingen en collega's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl