Het meisje werd zwaargewond gevonden in een huis
NOS NieuwsAangepast

Meisje (15) overleden na steekincident Breda, jongen aangehouden

In Breda is een 15-jarig meisje overleden na een steekincident. Ze werd vanmiddag na een melding zwaargewond gevonden in haar huis aan de Bilderdijkstraat. Reanimatie mocht niet meer baten.

Elders in Breda is een 16-jarige jongen aangehouden als verdachte. Hij heeft zich zelf bij de politie gemeld. Wat de relatie is tussen de twee is niet bekend.

Toen de hulpdiensten bij het huis aankwamen, was er behalve het meisje niemand aanwezig. De politie gaat ervan uit dat ze daar woonde met haar moeder. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor het steekincident.

Het meisje zat in de vierde klas van de havo op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. "We wensen als schoolgemeenschap haar familie, vrienden en iedereen op het OLV veel sterkte," staat op de website van de school.

Locoburgemeester Paul de Beer zegt in een schriftelijke reactie dat hij diep geschokt is. "En dat een minderjarige verdachte is opgepakt, is niet te bevatten. In het besef van alle verdriet en boosheid die dit oproept bij iedereen die het meisje goed kent, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn in deze periode van verlies."

Een woordvoerder van de politie reageert op het steekincident:

Politiewoordvoerder reageert op steekincident Breda

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl