Turks militair konvooi, in de verte de rook na het bombardement AFP

Een Turks militair konvooi is in de Syrische provincie Idlib gebombardeerd door de Syrische luchtmacht. Bij de aanval zijn drie Syrische burgers om het leven gekomen.

Dat meldt het Turkse ministerie van Defensie. Twaalf mensen zijn gewond geraakt. Over Turkse slachtoffers is niets bekend.

De aanval was bij Khan Sheikhoun, een rebellenbolwerk dat al langer bestookt wordt door troepen van president Assad, die wordt gesteund door Rusland.

Bekijk hier de beelden:

Syrische luchtmacht bombardeert Turks militair konvooi

De Syrische regering zegt dat het konvooi met voorraden en munitie naar de opstandelingen op weg was. De aanval was volgens de regering een reactie op het "vijandige gedrag van Turkije".

De Turkse regering heeft woedend gereageerd. Het konvooi was volgens Ankara op weg naar een Turkse observatiepost in het gebied.

In Idlib, dat volgens de afspraak tussen Syrië en Turkije eigenlijk een bufferzone had moeten zijn, zijn steeds vaker Syrische aanvallen op rebellen.

Bij die aanvallen zijn sinds april al honderden burgers omgekomen. De vrees bestaat dat er nog veel meer mensen zullen omkomen als de aanvallen aanhouden.

STER reclame