Protest tegen de wapenwetgeving in de VS na bloedbaden in El Paso en Dayton EPA

De man die begin deze maand in Dayton negen mensen doodschoot, was onder invloed van cocaïne, antidepressiva en alcohol. Bij de lijkschouwing zijn sporen daarvan in zijn bloed gevonden, meldt de politie. Ook droeg hij een pijp en een doorzichtig zakje met cocaïne bij zich.

Het onderzoek van de politie richt zich ook op welke schoten er wanneer zijn afgevuurd. De 24-jarige Connor Betts liep op 4 augustus in een uitgaanswijk rond met een semi-automatisch geweer en een shotgun op zak. Toen hij begon te schieten, konden agenten die toevallig in de buurt waren, snel ingrijpen.

Volgens de recherche zijn alle negen slachtoffers gedood door de verdachte en hebben politiekogels alleen omstanders verwond. Uiteindelijk werd de schutter Betts met 24 politiekogels gedood.

Motief

Betts schoot bij zijn aanval onder anderen zijn zus dood. Over het motief van de aanval blijft nog steeds veel onduidelijk. Op zijn Twitteraccount plaatste hij eerder steunbetuigingen aan linkse politici en hekelde hij de verkiezingsoverwinning van Trump.

De dader van het bloedbad in El Paso dat op een dag eerder plaatsvond, heeft afgelopen weekend bekend dat hij Mexicanen wilde doden.

STER reclame