Commentator Van Zetten enthousiast over de 'double-triple' van Simone Biles

Simone Biles heeft voor een sensatie gezorgd in de turnwereld. Niet zozeer door in Kansas City voor de zesde keer Amerikaans kampioene op de meerkamp te worden, maar vanwege een geslaagde 'triple-double' op het onderdeel vloer.

Nog niet eerder lukte het een turnster om de dubbele salto met drievoudige schroef tot een goed einde te brengen in wedstrijdverband.

Voordat ze de pers te woord stond, pakte Biles even haar telefoon erbij om een video van haar spectaculaire serie salto's en schroeven terug te kijken. "Ik wilde niet de laatste persoon ter wereld zijn die dit zou zien", vertelde ze lachend.

Evenaring van record uit jaren 40 en 50

Met haar zesde meerkamptitel evenaarde de 22-jarige Biles, die bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 vier keer goud pakte, het record van Clara Schroth-Lomady. Zij was in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw ook zes keer de beste meerkampster van de Verenigde Staten.

Biles was op drie van de vier onderdelen de beste, op de brug met ongelijke leggers eindigde ze als derde. De Amerikaanse scoorde 118,500 punten, bijna 5 punten meer dan nummer twee Sunisa Lee.

STER reclame