NOS Sport

Dovizioso wint GP Oostenrijk dankzij inhaalmanoeuvre in laatste bocht

GP Oostenrijk duurt voor Márquez een bocht te lang

MotoGP-coureur Andrea Dovizioso heeft de Grote Prijs van Oostenrijk gewonnen. De Italiaan van Ducati hield WK-leider Marc Márquez na een zinderende slotfase nipt achter zich.

Het circuit van Spielberg is het enige van de WK-circuits waarop Márquez nog niet gewonnen heeft en ditmaal kwam de Spanjaard wel heel dichtbij.

Stuivertje wisselen

Márquez begon vanaf de poleposition in Oostenrijk, maar zakte in de eerste ronde naar de vijfde plek. Met nog twintig ronden tot het afvlaggen van de race bezat de Spanjaard weer de leiding, maar Dovizioso had zich nog allerminst gewonnen gegeven.

Andrea Dovizioso in Oostenrijk

In de laatste elf ronden was het continu stuivertje wisselen tussen Dovizioso en Márquez. In de allerlaatste bocht werd de Spanjaard in extremis gepasseerd door de Italiaan. Het betekende de tweede zege dit seizoen voor Dovizioso en zijn 23ste in totaal.

Moto2

In de Moto2-klasse ging de overwinning naar Brad Binder. De Zuid-Afrikaan, die vandaag 24 jaar werd, versloeg in een aantrekkelijke wedstrijd de Spanjaarden Alex Marquez en Jorge Navarro.

Brad Binder

Bo Bendsneyder viel na de start terug naar een 27ste stek, maar kwam, mede dankzij allerlei incidenten in de voorhoede, als vijftiende over de meet. Daarmee verdiende hij een puntje voor de stand in het wereldkampioenschap.

Romano Fenati, die vorig jaar in opspraak kwam toen hij tijdens de GP van San Marino in de rem van een concurrent had geknepen, won in de Moto3-klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl