NOS SportAangepast

Van der Poel boekt derde WB-zege, Terpstra tweede in Lenzerheide

Van der Poel toont in Lenzerheide dat het met zijn explosiviteit nog altijd snor zit

Met een verschroeiende demarrage in de een na laatste ronde heeft Mathieu van der Poel zijn derde wereldbekerzege uit zijn mountainbikecarrière geboekt. In het Zwitserse Lenzerheide versloeg de Nederlandse alleskunner thuisrijder Nino Schurter.

Wereldkampioen Schurter en Europees kampioen Van der Poel belandden al gauw in een fascinerend gevecht om de overwinning. Dan versnelde de een, dan de ander, maar beiden gaven lange tijd geen krimp.

Tot Van der Poel bij het ingaan van de vijfde van zes ronden op imponerende wijze wegreed bij zijn concurrent. Mathias Flueckiger, ook van Zwitserse afkomst, werd derde.

Terpstra tweede

Mountainbikester Anne Terpstra is bij diezelfde wereldbekerwedstrijden in Lenzerheide als tweede geëindigd. Alleen Jenny Rissveds was sneller dan de Nederlandse.

Anne Terpstra

Terpstra finishte op bijna een halve minuut van de regerend olympisch kampioene, die na twee jaar absentie weer terug aan de mondiale top is.

WK in Canada

Over een maand zijn in Snowshoe de laatste WB-wedstrijden van het seizoen. De WK mountainbike beginnen eind augustus in het Canadese Mont-Sainte-Anne.

Aan beide races zal Van der Poel niet deelnemen. Hij verkiest in aanloop naar de WK op de weg in Yorkshire. de Artic Tour of Norway en de Ronde van Groot-Brittannië boven de twee mountainbikewedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl