Eerder deze week testte Noord-Korea nieuwe raketten
NOS Nieuws

Noord-Korea schiet projectielen in zee

Noord-Korea heeft volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding twee projectielen in zee geschoten. Het leger heeft niet bekendgemaakt om wat voor projectielen het ging of hoe ver ze vlogen.

De lancering gebeurde vanuit een gebied in de buurt van Hamhung, aan de oostkust van het land. In die stad zit een fabriek waar raketmotoren worden gemaakt.

Noord-Korea heeft de afgelopen weken verschillende rakettests uitgevoerd. Dat zou een reactie zijn op de gezamenlijke legeroefening van Zuid-Korea met de Verenigde Staten. Noord-Korea ziet dat als een poging om te trainen hoe het regime in Pyongyang omver moet worden geworpen.

Korteafstandsraketten

De Amerikaanse veiligheidsadviseur Bolton zei eerder over de rakettests dat het noorden daarmee geen afspraken tussen beide landen schond. Eind juni spraken president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim af dat gesprekken over denuclearisatie weer zouden worden opgepakt.

Tot die tijd zouden er geen intercontinentale wapens getest worden door Noord-Korea. Omdat het bij de recente tests om korteafstandsraketten ging, waren er volgens Bolton geen afspraken geschonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl