NOS SportAangepast

Bertens in Toronto snel onderuit tegen thuisfavoriet: 'Niveau was er niet'

Bertens in Toronto onderuit tegen Canadees toptalent Andreescu

Kiki Bertens is in de derde ronde van de Rogers Cup blijven steken. De nummer vijf van de wereld was in Toronto niet opgewassen tegen het thuisspelende Canadese toptalent Bianca Andreescu: 1-6, 7-6 (7), 4-6.

"Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar het niveau was er niet. Op naar Cincinnati", laat Bertens weten op Instagram.

Punten verdedigen in Cincinnati

Het was Bertens' eerste hardcourttoernooi richting de US Open van eind deze maand. Volgende week verdedigt ze haar titel in Cincinnati. Als de Nederlandse daar ook vroeg wordt uitgeschakeld, dreigt ze uit de topvijf van de wereld te vallen.

De 19-jarige Andreescu was geen misselijke tegenstandster. Ze won dit jaar het grote toernooi van Indian Wells en was hard op weg naar de toptien, maar een rugblessure hield haar sinds Roland Garros aan de kant.

De Canadese timmerde er tegen Bertens vanaf de eerste bal ongenadig op los. Pas in de tweede set kon de Nederlandse haar bijbenen. In de tiebreak overleefde Bertens een matchpoint. Ze eindigde het duel echter met twee dubbele fouten.

Opvallend duel tussen Williams en Osaka

De andere topspeelsters, zoals Wimbledon-kampioene Simona Halep, Serena Williams en Naomi Osaka, drongen wel door tot de kwartfinales. Williams en Osaka spelen daarin tegen elkaar en dat is een opvallende ontmoeting.

Serena Williams

Het is hun eerste treffen sinds de US Open-finale van vorig jaar. Osaka won toen, maar dat werd overschaduwd door de enorme woede-uitbarsting van Williams richting de umpire. Iets waarvoor ze Osaka al ruimschoots haar excuses heeft aangeboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl