Kiki Bertens AFP

Kiki Bertens heeft zonder al te veel moeite de derde ronde bereikt van het WTA-toernooi in Toronto. De Nederlandse nummer 5 van de wereld versloeg de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo in twee sets: 6-2, 6-1. Met diezelfde cijfers versloeg Bertens de Amerikaanse vorig jaar ook in de tweede ronde van de US Open.

In Toronto was Bertens in iets meer dan een uur klaar met de nummer 152 van de wereldranglijst. Ze verloor geen enkele keer haar service en wist vijf keer de service van Di Lorenzo te breken.

Weer op de baan

Het was het eerste optreden van Bertens sinds haar verloren finale op het graveltoernooi in Palermo, twee weken geleden. In de eerste ronde van de zogeheten Rogers Cup op het Canadese hardcourt had Bertens een bye.

Voor een plek in de kwartfinales van het sterk bezette toernooi in Toronto moet Bertens het opnemen tegen de Canadese Bianca Andreescu of de Russin Daria Kasatkina.

Kenin verrast Barty

Voor Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld, zit het toernooi in Canada er al na één partij op. De Australische, die de eerste ronde ook had mogen overslaan, ging in de tweede ronde verrassend met 7-6 (5), 3-6 en 4-6 onderuit tegen de Amerikaanse Sofia Kenin, de nummer 29 van de wereld.

Het kan voor Barty een dure nederlaag betekenen. Als Naomi Osaka haar partij in de tweede ronde wint of als Karolína Plísková de halve finales bereikt, raakt Barty haar nummer 1-positie kwijt.

STER reclame