Kam McLeod en Bryer Schmegelsky (rechts) AFP

Lichamen gevonden van Canadese tieners die werden gezocht voor moorden

tijd van publicatie

De Canadese politie heeft de lichamen gevonden van de twee tieners die werden gezocht voor drie moorden. Een autopsie moet nog worden uitgevoerd, maar de politie gaat ervan uit dat het de stoffelijke resten zijn van Bryer Schmegelsky (18) en Kam McLeod (19). Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

De lichamen werden gevonden in een dichtbegroeid bos op ongeveer 1 kilometer van de plek waar onlangs spullen werden ontdekt die van de twee zouden zijn. De voorwerpen lagen op de oevers van de Nelson-rivier, niet ver van Gillam in de provincie Manitoba.

Duikers zochten daar afgelopen weekend al naar de tieners, nadat een politiehelikopter een beschadigde aluminiumboot had gespot. In Gillam werd op 23 juli de uitgebrande auto van de twee gevonden. Later werden ze nog gezien in York Landing, op zo'n 90 kilometer van Gillam.

Drie weken op de vlucht

De twee vrienden worden verdacht van de moorden op de Australische Lucas Fowler (23), zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) en een 64-jarige Canadese man, Leonard Dyck. De Canadezen waren al drie weken op de vlucht.

Schmegelsky en McLeod kwamen uit Port Alberni, een stad op Vancouver Island in het westen van Canada. Half juli vertrokken ze plotseling naar het noorden, volgens familieleden waren ze op zoek naar werk.

STER Reclame