Kam McLeod en Bryer Schmegelsky (rechts)
NOS Nieuws

Canadese politie vindt tijdens klopjacht spullen van gezochte tieners

De Canadese politie heeft spullen gevonden die gekoppeld kunnen worden aan de twee gezochte tieners die verdacht worden van drie moorden. De spullen werden gevonden op de oevers van de Canadese rivier Nelson, waar duikers afgelopen weekend al naar de tieners zochten. Het is onbekend om welke spullen het gaat.

De voortvluchtige Bryer Schmegelsky (18) en Kam McLeod (19) zijn voor het laatst gezien in de buurt van York Landing, een dorpje in het afgelegen noorden van de Canadese provincie Manitoba. Ze zijn al drie weken op de vlucht.

Het tweetal, dat met elkaar bevriend is, heeft mogelijk drie mensen vermoord. De slachtoffers zijn de Australische Lucas Fowler (23), zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) en een 64-jarige Canadese man, Leonard Dyck.

Chynna Deese en Lucas Fowler op vrijgegeven beelden vlak voor hun dood

Schmegelsky en McLeod komen uit Port Alberni, een stad op Vancouver Island in het westen van Canada. Drie weken geleden vertrokken ze plotseling naar het noorden, volgens familieleden waren ze op zoek naar werk.

De politie krijgt bij de klopjacht hulp van de Canadese luchtmacht, speurhonden en drones. De zoektocht vindt plaats in de provincie Manitoba, waar een uitgebrande auto is gevonden die de tieners mogelijk hebben gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl