Steven Berghuis bedankt het publiek na Feyenoord-Sparta
NOS Voetbal

Stam en Berghuis na gelijkspel tegen Sparta: 'Genoeg werk aan de winkel'

Jaap Stam maakte zondag zijn eredivisiedebuut als trainer van Feyenoord met een gelijkspel tegen Sparta. Na afloop waren Stam én aanvaller Steven Berghuis het met elkaar eens. "We hebben veel kansen gecreëerd, maar die helaas niet afgemaakt."

Stam: "We hebben bij vlagen goed gespeeld. Sparta werkte hard en gedisciplineerd. Wij moesten alles op alles zetten om die gelijkmaker te maken. Dan kun je zeggen: het gebeurt pas op het allerlaatste moment. Maar, het is pas voorbij als de scheids heeft gefloten."

Stam na 2-2: 'Keihard werken voor goed resultaat'

Berghuis, die zondag ook bekendmaakte zijn contract bij Feyenoord te verlengen, zag wel wat verbeterpunten. "Af en toe moeten we gewoon adequaat handelen. Dan moet je op het juiste moment een overtreding maken."

Daar was trainer Stam het mee eens. "Wij moeten beter verdedigen. Op de momenten dat de tegenstander voor de goal komt, was het meteen gevaarlijk. We moeten er keihard voor werken om een goed resultaat te halen."

Stam: "Het is mooi om voor deze groep te staan en met deze jongens te werken. Deze jongens hebben genoeg kwaliteiten, maar sommige spelers moeten ook groeien. Wij zijn een topclub, dus dat is niet altijd makkelijk voor die jongens."

Berghuis: 'Genoeg werk aan de winkel'

Berghuis heeft, net als zijn trainer, ook zin in het nieuwe seizoen met Feyenoord. "Er is een nieuwe trainer en een nieuwe manier van spelen. Misschien heeft het wat meer tijd nodig, maar ik geloof wel in deze ploeg. Een aantal dingen moet wel beter."

Berghuis: "We blijven kwetsbaar in de omschakeling. Aan de andere kant: als je alle kansen afmaakt, hadden wij ook gewonnen. Er is dus genoeg werk aan de winkel."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Sparta: 2-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl