Ajax volgens Ten Hag nog zoekende: 'Normaal heb je daar de voorbereiding voor'

Ten Hag: 'Niet zo dat we iedere wedstrijd zomaar achteloos kunnen winnen'

Trainer Erik ten Hag eist dat Ajax dit seizoen een stuk beter voor de dag komt dan tegen Vitesse (2-2), maar verwacht op dit moment nog geen wonderen van zijn ploeg.

"Wat wil je van een ploeg die voor het eerst samen is?", reageerde Ten Hag wat geïrriteerd op het puntenverlies in Arnhem. "Het ontbrak aan rendement. Maar verwacht je van een speler die zo van vakantie komt, dat die meteen de scherpte heeft?"

Door de Afrika Cup en de Copa América meldden Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana, Nicolás Tagliafico en David Neres zich pas veel later in Amsterdam.

Kansen

"Het is lastig", vond ook Daley Blind. "Jongens komen wat later terug, veel nieuwe jongens erin. Maar we hebben genoeg gecreëerd om de drie punten te pakken. Als we de kansen maken, winnen we gewoon."

Blind speelde op het middenveld, maar hoopt komend seizoen niet te veel te wisselen van positie. "Ook ik moet vastigheden creëren, dat gaat niet in een dag."

Blind: 'Als we de kansen maken, winnen we gewoon'

Vooral achterin en op het middenveld zag het er bij Ajax een paar keer onwennig uit, waardoor de Arnhemmers makkelijk aan hun treffers kwamen.

"Het is dus niet zo dat we iedere wedstrijd zomaar kunnen winnen", vervolgde Ten Hag. "Wij moeten beter. En daarvoor moet je een tijdje met elkaar samenspelen. Normaal heb je daar de voorbereiding voor, wij moeten het in de competitie doen."

Perikelen

Daarnaast weet Ten Hag nog niet hoe zijn ploeg er op 1 september uitziet, als de transferdeadline is verstreken. Maar de trainer denkt niet dat de perikelen invloed hebben op de jongens, getuige het goede spel van Donny van de Beek.

"Het kan zomaar zijn dat je straks je hele middenveld kwijt bent", zuchtte Blind. Frenkie de Jong vertrok al naar FC Barcelona, Lasse Schöne staat op het punt te tekenen bij Genoa en Real Madrid lijkt beet te hebben met Donny van de Beek.

Toch wil Blind niet te lang blijven hangen in de teleurstelling. "Vorig jaar begonnen we ook met een gelijkspel en werd het een prachtig seizoen."

Hieronder de reactie van Donny van de Beek, die in de belangstelling staat van Real Madrid:

Van de Beek: 'De situatie is hetzelfde, heb niets nieuws te melden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl