Brandley Kuwas in duel met Hakim Ziyech ANP
NOS Voetbal

Ajax thuis niet verder dan gelijkspel tegen Heracles

Ajax heeft net als vorig jaar in zijn eerste wedstrijd van het seizoen punten gemorst tegen Heracles. Een jaar na de 2-1 nederlaag in Almelo bleef de ploeg thuis op 1-1 steken tegen de Tukkers.

Heracles leek even voor het eerst in zijn historie te gaan winnen bij Ajax toen Kristoffer Peterson vijf minuten voor tijd de score opende, maar vier minuten later kopte Matthijs de Ligt toch nog de 1-1 binnen.

Vier spelers rust

Bij Ajax begonnen Klaas-Jan Huntelaar, Frenkie de Jong, Nicolas Tagliafico en Lasse Schöne op de bank. Het viertal kreeg rust met het oog op de Champions League-ontmoeting met Standard Luik. Daardoor was er een basisplaats voor Kaj Sierhuis, Maximilian Wöber, Carel Eiting en Donny van de Beek.

Heracles begon met vier debutanten en een nieuwe trainer. De ploeg maakte onder de Duitser Frank Wormuth een prima eerste indruk. De bezoekers verdedigden goed, verscholen zich niet en kregen enkele goede kansen. De beste voor rust was voor Adrian Dalmau, maar de Spaanse spits kopte naast.

Heracles-spelers Wout Droste en Maximilian Rossmann in duel met Dusan Tadic ANP

Het spel van Ajax was in de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. De opbouw verliep moeizaam en Heracles stond amper onder druk. Met name dankzij de klasse van Hakim Ziyech werd de thuisploeg wel een aantal keer gevaarlijk. De Marokkaan raakte de lat, schoot naast en bediende Donny van de Beek, die op doelman Janis Blaswich stuitte.

Na rust voerde Ajax het tempo op en helemaal na het inbrengen van Huntelaar en De Jong kreeg Heracles het lastiger. Ondanks het opvoeren van de druk, slaagde de thuisploeg er niet in veel grote kansen te creëren.

Prachtige poeier Peterson

Heracles leek even niet meer onder de druk uit te komen, maar was gaandeweg de tweede helft toch weer vaker op de Amsterdamse helft te vinden. Doelman Andre Onana kon nog redden bij een vlammend schot van Robin Pröpper, maar was vlak voor tijd kansloos bij een prachtige knal van Peterson.

Ajax zette in de slotfase alles op alles en sleepte toch nog een punt uit het vuur. De Ligt kwam met een corner mee naar voren en kopte feilloos raak.

statistieken

STER reclame