Derrick Luckassen en Donyell Malen
NOS Voetbal

PSV naar Noorwegen, Feyenoord treft Georgiërs in Europa League

PSV, Feyenoord en AZ weten wat ze kunnen verwachten in de derde voorronde van de Europa League.

Voor PSV wacht na het debacle in Basel, waardoor de Champions League werd misgelopen, een tweeluik met FK Haugesund. De Noorse equipe was over twee duels net te sterk voor het Oostenrijkse Sturm Graz. De Eindhovenaren spelen donderdag 8 augustus de eerste wedstrijd, in Noorwegen.

Feyenoord mag zich opmaken voor een tweeluik tegen Dinamo Tbilisi. De Georgiërs rekenden in de tweede voorronde af met Qäbälä uit Azerbeidzjan. De Rotterdammers spelen volgende week donderdag de eerste Europese wedstrijd van dit seizoen in de eigen Kuip. Een week later is de return in Tbilisi.

De Europa League-beker

AZ, dat donderdag overtuigend afrekende met BK Häcken, reist af naar Oekraïne waar het FC Marioepol treft. Die club werd afgelopen seizoen vierde in de Oekraïense competitie en is voor de Alkmaarders de laatste horde richting de beslissende voorronde in de Europa League.

Utrecht klaar

Voor FC Utrecht zit het Europese seizoen er alweer op. De Domstedelingen gingen donderdag met 2-1 onderuit tegen Zrinjski Mostar en dat was niet genoeg na de 1-1 in de eerste wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl