Marie-Corine Bastide vertelt haar verhaal vanuit het ziekenhuis
NOS Nieuws

Belgische overleefde zes dagen in auto 'door aan kinderen te denken'

Zes dagen zat de Belgische Marie-Corine Bastide bekneld in haar auto. Afgelopen maandag werd ze levend teruggevonden. "De vrouw die me vond, kan ik nooit genoeg bedanken", zegt Bastide tegen de Belgische omroep RTBF. "Ik dacht niet dat ik zo'n sterk karakter had, maar nu weet ik dat ik alles aankan, dat ik sterker ben dan ik zelf dacht."

Bastide had problemen met haar auto. Net voor een rotonde wilde ze remmen, maar haar auto reageerde volgens haar niet, vervolgens belandde ze in een greppel langs de kant van de weg bij Saint-Georges-sur-Meuse. "Op het moment zelf besefte ik niet wat er gebeurde. Pas de volgende dag had ik door dat mijn auto over de kop was geslagen."

Het ongeluk gebeurde precies tijdens de hittegolf vorige week. In de video vertelt Bastide hoe ze in haar auto wist te overleven:

'Met een natte tak probeerde ik mijn mond vochtig te houden'

De eerste nacht bleef haar telefoon maar overgaan. "Ik wilde hem opnemen, maar dat was moeilijk omdat ik veel pijn aan mijn arm had. De volgende dag hoorde ik mijn telefoon niet meer. Ik wist dat de batterij leeg was." Uit de auto kruipen lukte niet. Ze had haar rug gebroken waardoor ze haar arm en linkerbeen niet kon bewegen.

Ze overleefde het door een klein kauwgomdoosje te vullen met regenwater. "Het duurde een eeuwigheid tot het vol was. Honger had ik niet." Verder dacht Corine vooral aan haar kinderen. "Ik wilde in leven blijven voor mijn kinderen. Ik wilde niet dat ze zouden denken dat ik zelfmoord zou hebben gepleegd. Nee, het was een ongeluk. Mijn kinderen hebben mij de kracht gegeven om de moed erin te houden."

Uiteindelijk werd ze dus gevonden. Voorbijgangers zagen haar auto in de greppel liggen. "De vrouw vroeg of ik Corine was. Ik vroeg hoe ze me kende. Toen zei ze dat iedereen me zocht. Ze is de hele tijd bij me gebleven, ze was mijn beschermengel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl