In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Man bekent neersteken vrouwen: 'Ik wilde mensen schrik aanjagen'

Een 23-jarige man uit Julianadorp heeft bekend dat hij vanuit zijn auto vier vrouwen in Noord-Holland heeft neergestoken. Dat bleek op een zitting bij de rechtbank in Alkmaar, waar NH Nieuws bij was. Direct na zijn aanhouding in april zou hij al een bekentenis hebben afgelegd.

De man heeft nog een vijfde slachtoffer gemaakt, werd vandaag duidelijk. Hij heeft bekend dat hij ook een vrouw heeft aangereden.

Hij stak eind vorig jaar en begin dit jaar in Castricum, Egmond en Barsingerhorn vrouwen neer vanuit een auto. Alle slachtoffers waren aan het hardlopen of zaten op de fiets.

Onrust

De aanvallen leidden tot onrust bij joggers in de regio. In de zoektocht naar de 'SUV-steker' riep de politie meerdere keren de hulp in van het publiek. Er kwamen vele tientallen tips binnen na uitzendingen van de opsporingsprogramma's Bureau NH en Opsporing Verzocht. De verdachte werd in april aangehouden.

Volgens zijn advocaat, die met een verslaggever van NH Nieuws sprak, was de man seksueel opgewonden. Hij zou niemand hebben willen doden of verwonden, maar wilde hij mensen "schrik aanjagen" omdat hij daar een kick van kreeg. De verdachte heeft gezegd dat hij veel spijt heeft en dat hij volledig wil meewerken aan een onderzoek naar zijn mentale gesteldheid, meldt NH Nieuws.

De zaak gaat in oktober verder. Het gaat niet alleen over deze mishandelingen. De man wordt ook nog verdacht van het bedreigen en stalken van zes anderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl