Marijn Veen en Frédérique Matla ANP

Annan houdt vast aan bekende namen voor EK hockey

tijd van publicatie

De Nederlandse hockeysters gaan naar het EK in Antwerpen met dezelfde achttien speelsters als waarmee eind juni de eerste editie van de Pro League werd gewonnen.

In vergelijking met het vorig jaar gewonnen WK zijn alleen de gestopte Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male er niet meer bij. Hun plaatsen worden ingenomen door Maria Verschoor en Marijn Veen.

Geen Zerbo

De 22-jarige Veen maakte eind vorig jaar haar interlanddebuut bij de Champions Trophy, waar ze zich direct kroonde tot topscorer. De aanvalster houdt hoofdklasse-topscorer Ginella Zerbo buiten de selectie.

Bondscoach Alyson Annan heeft Kyra Fortuin en Famke Richardson aangewezen als reserve-speelsters. Zij trainen nog mee tot aan de start van het EK op 16 augustus.

Den Bosch hofleverancier met 7 speelsters

Ireen van den Assem, Margot van Geffen, Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (k), Sanne Koolen, Frédérique Matla, Lidewij Welten Den Bosch
Eva de Goede, Kelly Jonker, Lauren Stam, Marijn Veen Amsterdam
Anne Veenendaal (k), Maria Verschoor Amsterdam
Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Xan de Waard SCHC
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong

Titelverdediger

Europees kampioen Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op zaterdag 17 augustus om 20.30 uur tegen België, een herhaling van de EK-finale van 2017. Verder is Oranje ingedeeld in een poule met Spanje en Rusland.

De EK hockey zijn van 17 tot en met 25 augustus uitgebreid te zien bij de NOS. Alle wedstrijden van de Nederlandse mannen en vrouwen worden rechtstreeks uitgezonden op televisie, NOS.nl en de NOS-app.

Bekijk hier hoe Nederland eind juni de eerste editie van de Pro League won:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse hockeysters winnen Pro League ten koste van Australië
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame