NOS Voetbal

'Iedereen weet dat duel met Basel belangrijker is dan Johan Cruijff Schaal'

'Iedereen weet dat duel met Basel belangrijker is dan Johan Cruijff Schaal'

Twee dagen na de zwaar bevochten zege op FC Basel in de Champions League moet bij PSV de blik op de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Ajax komt voor de Eindhovenaren niet erg gelegen, aangezien komende dinsdag alweer de return tegen Basel wacht.

Ibrahim Afellay maakt een duidelijk onderscheid in het belang van de duels. "We kunnen zaterdag een prijs winnen en er staat prestige op het spel, maar iedereen weet dat dinsdag belangrijker is", zegt de nieuwbakken PSV-aanvoerder.

"De wedstrijd tegen Basel is behalve voor de club ook financieel en voor het Nederlandse voetbal belangrijk", aldus Affelay, die nog niet weet wanneer hij wedstrijdfit zal zijn. De aanvoerder is bezig om na een lange periode van blessureleed weer fit te worden. "Ik wil er nog geen datum op prikken, maar het ziet er positief uit."

Bekijk hieronder het verslag van de persconferentie van PSV in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff-schaal

'Niet groter maken dan het is, maar het speelmoment had anders gekund'

Trainer Mark van Bommel vindt dat de KNVB, gezien het Europese programma van PSV, best scherper naar de speeldatum van de Johan Cruijff Schaal hadden kunnen kijken. "We moeten dit niet groter maken dan het is, maar het had best anders gekund."

'Duel met Basel goed verwerkt'

Volgens Van Bommel zijn de spelers ongeschonden uit de wedstrijd tegen Basel gekomen. "De jongens hebben het goed verwerkt, ondanks dat het een zware wedstrijd in warm weer was", vertelt de PSV-coach.

Hij sluit niet uit dat hij tegen Ajax enkele wijzigingen zal doorvoeren, zonder daarbij namen te noemen.

De wedstrijd tussen landskampioen en bekerwinnaar Ajax en PSV, de nummer twee van vorig jaar, begint zaterdag om 18.00 uur in de Johan Cruijff Arena.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl